Nieuwsbrief 1.
 
 

Proeverij oude wijnen 21 december

 

Lokatie:

Monsigneur van de Weteringstraat 32, Utrecht

Tijd: 

Start proeverij 14:00 t/m ± 17:00

Kosten:

€ 35,-

Inhoud:

Op de poster staat vermeld 14 wijnen, onze enthousiasme, passie, liefde en wil om dit te delen heeft ervoor gezorgt dat met het selecteren van de line up dit nu al op de 18 wijnen is uitgekomen. Wie weet waar dit uiteindelijk op uitkomt. Daarnaast zullen wij ervoor zorgen dat er ook wat voor de maag verzorgt wordt.

Aantal personen:

Er is plek voor 30 personen. Indien zich vele aanmeldingen voordoen zal er een avondsessie ingelast worden.

 

Tip:

Gezien het alcohol en het Utrechtse parkeerbeleid raden wij u aan met de fiets of ov te komen.

 

 

Wijnproeverij 'oude jaargangen klassieke wijnen' 21-12-2014

Om de ± 6 weken organiseert Guillaume's Fijn-Proeverij i.s.m. Proeflokaal De Zes Vaatjes thema proeverijen met klasse producten in een gezellige nostalgische ongedwongen sfeer.

Deze proeverijen kunnen gaan over een wijnland, gebied, druivenras, distillaten, speciaalbieren, gastronomie, jaartallen etc. Hiermee brengen 2 generaties van de familie in één van de oudste horecazaken van Utrecht hun gedeelde passie samen. Albert de Rijk (Liquorist/Meesterschenker) & Guillaume Coret (Sommelier/wijn en spijsspecialist/ Vinoloog) delen namelijk beide de passie voor eigenzinnige dranken die aandacht verdienen.

Zondag 21 december is het thema 'Oude jaargangen klassieke wijnen'. De wijnen zijn geselecteerd en het wordt een onvergetelijke proeverij waar je spijt van krijgt wanneer je deze gemist hebt.

!!!!LEUK OM CADEAU TE DOEN!!!!

stamtafel

'Schrijf je in voordat het te laat is'

Aanmelden kan via:

info@fijn-proeverij.nl

0611366876

www.fijn-proeverij.nl

Guillaume's Fijn-Proeverij (Facebook)

 kerstposter

Hoe leuk is het om een cadeaubon te geven of te krijgen met de feestdagen. Vraag naar de mogelijkheden en laat een origineel cadeau uw pakjes versieren onder de kerstboom.

 

Guillaume's Fijn-Proeverij-Cadeaubon

 

 

 

Wijn & Spijs Logboek

wijn & spijs verhaal

Juni 2010 deden Arjan Kuipers en ik mee aan de gastronomische wedstrijd 'Roussillon Dessert Trophée' namens de Gieser Wildeman. De spelregels waren om een dessert te maken waarin een citrusvrucht aan de basis lag en een zoete wijn geserveerd werd afkomstig uit de Roussillon. Na een geweldig leerzaam proces aan voorbereiding heeft Arjan een topper van een dessert gemaakt van Gekonfijte kumquat met pompoensinaasappelcrème, abrikozenroomijs, parfait van hazelnoot & witte chocolade, crumble van hazelnoot, citroen en sponche van pistache.

Pompoen dessert

We serveerde hierbij een eigenzinnige wijn van het huis Mas Karoline VDN Maury Blanc 2005. Het zoete van deze wijn gaf een mondgevoel wat weeïg aanvoelde wat mooi aansloot op de korrelige structuur van de pompoencrème, ook was het zoet van de wijn combinerend met het zoete van de gokonfijte kumquats. Het ijs hadeed het fruit in de wijn mooi spreken en de citrus elementen in het dessert maakte de frisse zuren die de wijn had in ere, hadden we dit achterwege gelaten was de wijn wat branderig en log geworden. Aangezien de wijn al wat ouder was en een oxidatief karakter had hebben we dit laten begeleiden door de crumble van hazelnoot.

wedstrijd

Daarnaast hadden we de wijn niet te koel geserveerd maar op 14 graden C om het notige karakter juist te laten spreken. Wat ook belangrijk is om het juiste glaswerk te gebruiken, wij hadden gekozen voor een Riesling wijnglas waar de wijn zich goed in presenteerde.

Helaas werden we 2de maar we mochten trots zijn op een super wijn spijs combinatie. Daarna zijn we uiteraard in de Gieser Wildeman verder gegaan met deze wijn en spijs combinatie aan de gasten te laten ervaren in het menu.

sfeerfoto

eindejaarsborrels en/of diners

Er is vast al eens een gedachte voorbij gekomen wat te doen voor het personeel of uw relaties deze kerst om hen eens ongedwongen in de watten te leggen en zo te bedanken voor het afgelopen jaar.

Guillaume's Fijn-Proeverij kan hierin hulp bieden. Denk aan wijnproeverijen, bierproeverijen, geheel verzorgde diners of een leerzame kookworkshops kunnen wij voor u verzorgen.

 

top 5

Guillaume's top 5 van diversen dranken 2014

Door het jaar heen proef ik vele wijnen en andere dranken, hiervan maak ik ieder jaar een top 5 van de producten die het meest indruk op mij hebben gemaakt, deze producten deel ik graag met jullie. Hierbij is niet gekeken naar prijs, verkrijgbaarheid en leverancier aangezien ik hierin onafhankelijk wil blijven.

Mousserende wijnen:

1) Nathalie Falmet 'Le Val Cornet' Brut Champagne

2) Geoffroy Extra Brut Champagna 2004

3) Bereche et Fils 'Reflet d'Antan' 2010 Brut Champagne

4) Larmander Bernier 'Vieilles Vignes' 2007 Extra Brut Champagne

5) Bamberger Riesling 2010 Brut Sekt Nahe Duitsland

Witte wijnen:

1) Louis Jadot Corton Charlemagne 2008  Bourgogne (2 uur ervoor gekaraffeerd!!!)

2)David 'Aristargos' 2013 David Sadie Swartland Zuid-Afrika

3)Lisa Bunn 'Hipping' Riesling 2009 Roterhang Rheinhessen Duitsland

4)Clemens Strobl 'Tumberg' Riesling 2012 Wagram Oostenrijk

5) Hans Wirsching Chardonnay 2010 Marlborough Nieuw-Zeeland

 Rode wijnen:

1) Bouchard Père et Fils 'Le Corton' 2005 Bourgogne (uit Matusalem fles = 6 liter0

2) Poggio Rosso Riserva 2008 Chianti Classico San Felicio

3) Grand Teran 2009 Moreno Coronica Umag Istrië Kroatië

4) Bonjardim 2008 Albuerge do Bonjardim Beira Portugal

5) Fruhburgunder 2010 Weingut Sacha Montigny Nahe Duitsland

Zoete wijnen:

1) 1988 Sercial d'Oliveiras Madeira

2) 1996 Château Guiraud Suternes Bordeaux

3) 2010 Hüxelrebe Weinheimer Hölle Beerenauslese Weingut Geysler Rheinhessen Duitsland

4) Ratafia de la Champagne Geoffroy Champagne

5) Sweet Hill Trockenbeerenauslese 2011 Leo Hillinger Burgenland Oostenrijk

Speciaal bieren:

1) Pannepot 'Old Fishermans Ale' Strisbrouwers België

2) SNAB IJsbok Purmerend

3) Duchesse de Bourgogne oud bruin Brouwerij Verhaege België

4) Snake Dog IPA Brouwerij Fly in Dog USA

5) Ijwit witbier Brouwerij 't IJ Amsterdam

Gedistilleerd/Likeur:

1) Ferdinands Saar Riesling Gin Duitsland

2) De twee koppige Phoenix 'Flamingo' Jenever Zaandam

3) Marc de Champagne Philipponnat (distillaat uit Champagne)

4) Spicy Jenever Rode Vos Distilleerderij De Schans

5) Walnoten likeur Slijterij De Zes Vaatjes Utrecht

 2014 is nog niet voorbij dus er kunnen met de feestdagen voor de deur nog wijzigingen toeslaan.

Heeft u problemen of wilt u nog meer inspiratie voor de feestdagen betreft gastronomie schroom dan niet contact met mij op te nemen waarbij ik met veel liefde u help een geweldige gastronomische ervaring te beleven.

 

 

 

 

 

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u hier uit.