Nieuwsbrief 1.
 
 
Cadeaubon

Cadeaubon.

17 mei 2014 was het voor de 10de keer dat het Helen Dowling benefietgala plaatsvond. Tijdens een galadiner (verzorgt door De Hoefslag te Bosch & Duin) konden de gasten een bod uitbrengen op diverse veilingstukken, de opbrengst hiervan kwam ten gunste van het Helen Dowling Instituut.

Ook ik heb hier mijn steentje aan bijgedragen door een wijnproeverij t.w.v. € 250,- ter beschikking te stellen, deze heeft uiteindelijk maar liefst € 800,- mogen opleveren, geweldig.

De proeverij heeft inmiddels plaats gevonden. Naast dat de proeverij een geweldig bedrag heeft opgeleverd hebben zowel de bieder met zijn gasten als ik een enorm leuke avond gehad.

Pinot Noir wereldwijd Proeverij

9 november proeverij Pinot Noir.

In een eerdere verzonden nieuwsbrief aan u melde wij dat 9 oktober een pinot Noir proeverij zou plaatsvinden, wegens kortdag promotie van onze zijde hebben we besloten deze geweldige proeverij te verplaatsen naar zondag 9 november.

Schrijft u zich nu in!!

Want Liquorist/Meesterschenker Albert de Rijk van 'Proeflokaal De Zes Vaatjes' & Vinoloog/sommelier/wijn&spijs specialist Guillaume Coret van 'Guillaume's Fijn-Proeverij' smelten hen kennis om om de +/- 6 weken geweldige proeverijen te organiseren waar iedere keer een thema aan bod komt. Dit zijn thema proeverijen over druivenrassen, wijngebieden, jaartallen, theeën, gastronomie, speciaalbieren gedistilleerd etc. Proeverijen om van te genieten n leren met kwaliteit in één van de oudste horecagelegenheden van Utrecht.

Er zal plek zijn voor 30 gasten (fijn-proevers)

Van 14:00 uur t/m ± 18:30 uur

€ 35,- inhoudende: 14 karakteristieke sommelier wijnen die Pinot Noir van over de hele wereld reflecteren.

Locatie: Monsieur van de Weteringstraat 32, Utrecht

TIP: kom met OV of met de fiets, dit i.v.m. duur parkeren, beperkt parkeren en alcohol.

Kom gezellig met je vader, moeder, sportmaatje(-es), partner, ex, collega's, vrienden of andere fijn-proevers en wij dragen zorg voor mooie producten.

U kunt zich aanmelden via:

info@fijn-proeverij.nl, www.fijn-proeverij/contact of 0611366876

 

Leuk om cadeau te geven!!

 

 

 

Guillaume's Fijn-Proeverij-Blog

Guillaume's Fijn Proeverij Blog.

Door veel naar beurzen, proeverijen, uit eten te gaan, met andere vakgenoten praten & lectuur te lezen probeer ik constant in beweging te blijven in de ontwikkelingen rondom dranken en gastronomie.

Aan de hand van deze ervaringen zaal ik zo nu en dan een blog verzorgen die zowel leuk als informatief dient te zijn.

Op www.fijn-proeverij.nl/blog kan je een kijkje nemen over onderwerpen waar ik al wat over heb geschreven. Is er nou een onderwerp waar je graag de aandacht voor zou willen heben daag me uit en ik zal deze verzorgen.

De laatste blog gaat over hoe ik mij verplaats in de druif.

 

Wijn & Spijs Logboek

Oude sommelier herinneringen.

Vandaag kwam ik mijn logboek tegen waar ik mijn wijn & spijs combinaties bij hield, combinaties die de moeite waard waren om nooite meer te vergeten. Leuk voor......ooit......leuk voor later, dat later is nu. Ik zal een wijn & spijs combinatie toelichten zoals ik dat destijds deed.

Gerecht: Gebakken Coquille, verder zacht gegaard in de oven en in de schelp met botersaus verrijkt met gekonfijte citroen en Kingcrab. (zomer 2010 René Tichelaar Chef De Gieser Wildeman)

Wijn: Assyrtiko 2009 'Wild Fermented', Santorini, Griekenland, Gaia Winery

Aangezien de wijn een goede stevige ronde structuur heeft zal dit mooi aansluiten op de structuur van de Coquille, om dit te accentueren schenk ik de wijn op 11°C. Hierdoor toont de zuurgraad van de wijn zich wat tropischer en voller wat nodig is om de gekonfijte citroen te begeleiden, maar er blijven genoeg zuren over om de vettigheid van de botersaus iets te doorbreken. Het gebakken van de coquille moet ook nog rekening mee gehouden worden en aangezien de wijn iets houtopvoeding heeft gehad gaat dit mooi samen.

Toch mis ik dit wel hoor om niet dagelijkds mee bezig te zijn.

 

smaakpallet

Win een wijnproevrij via Winelife.

In de oktober/november editie van het magazine WINELIFE zijn zoals iedere editie weer mooie prijzen te winnen. Deze editie inclusief een wijnproeverij aangeboden door mij. Kijk op www.winelifemagazine.nl/win/ om mee te dingen. Daarnaast zijn er ook andere prijzen te winnen.

Succes.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u hier uit.